20211119-Margot-Haleydt-969
_DSC4507
20211119-Margot-Haleydt-980
20211119-Margot-Haleydt-984

Meer dan een behandeling…


Intake

Bij een eerste afspraak is het belangrijk om de hulpvraag/hulpvragen van kind en omgeving goed in kaart te brengen.

Onderzoek

Afhankelijk van de hulpvraag, wordt een kinesitherapeutisch onderzoek afgenomen. Dit kan een klinisch, psychomotorisch of ontwikkelingsonderzoek zijn bestaande uit observaties en gestandaardiseerde testing. Een onderzoek zonder het opstarten van therapie is eveneens mogelijk.



Therapie

Op basis van het intakegesprek, onderzoek en bijkomende gegevens worden therapiedoelen en een therapieplan opgesteld. Therapie wordt gegeven in de praktijk of indien noodzakelijk in de omgeving van het kind (regio Wetteren). Voor onderstaande behandelingen kan u bij ons terecht.

  • Ontwikkelingsstimulatie

Bij baby’s en kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand (vertraagde motorische ontwikkeling, ex-prematuriteit, voorkeurshouding, plagiocephalie*, torti collis, klompvoetjes, heupdysplasie, hypotonie en hyperlaxiteit,…) Plagiocephalie*= asymmetrie of afplatting van de schedel. Hiervoor kan een plagiocephalometrie gebeuren waarbij de mate van afplatting wordt geobjectiveerd.
Er is aandacht voor educatie rond de vroeg-motorische ontwikkeling en hoe deze te stimuleren met leuke tips en oefeningen voor thuis.
Babymassage en info-avonden rond vroeg motorische stimulatie worden in kleine groepjes aangeboden.

  • Bobath therapie – NDT

Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen of een kijkje nemen op www.bobath.be

 

 

  • Psychomotoriek

Bij kleuters, kinderen, jongeren met moeilijkheden in fijne motoriek, grove motoriek, coördinatie, schrijfmotoriek, evenwicht, planning en organisatie (DCD, ASS, ADHD, hypo/hypersensitiviteit, visuele/auditieve/tactiele beperking, mentale beperking, executieve problemen,…)

Om schrijfmotorische moeilijkheden te ondersteunen in de klas, worden ook Typtien lessen aangeboden individueel of in groep.

Bewegingslesjes voor kinderen tussen 5 en 8 jaar worden aangeboden in kleine groepjes.

 

  • Relaxatietherapie

Bij baby’s, kinderen, jongeren (spanningshoofdpijn, stress-gerelateerde fysieke klachten, hyperventilatiesyndroom, psychosociale problemen, …)

 

 

  • Ademhalingskinesitherapie

Bij baby’s, kinderen, jongeren met acute  (bronchiolitis, RSV, na pneumonie,…) of chronische luchtwegproblemen (mucoviscidose, astma, luchtwegafwijkingen,…)

 

  • Musculoskeletale therapie

Bij kinderen en jongeren met orthopedische problemen (acute of chronische spier-, pees-, bindweefsel- en/of gewrichtsaandoening, rugklachten, houdingsverval, posttraumatische letsels, scoliose, aangeboren botaandoeningen, sportletsels bij kinderen…)

 

  • Revalidatie

Bij alle bovengenoemde problematieken alsook specifieke revalidatie (oncologische revalidatie, obesitas, diabetes, mucoviscidose, hartafwijkingen, syndromale aandoeningen, mentale en meervoudige beperkingen,…).

 

Oudergesprek en overleg

Als kinderkinesitherapeut vinden wij het erg belangrijk om multidisciplinair te werken.
Meer dan enkel als een kine, werken wij graag als coach voor kind en ouders, maar ook samen met grootouders, kinderopvang, schoolteam, CLB, artsen en andere therapeuten.

Een gesprek met enkel de ouder(s) of een overlegmoment in de kinderopvang, school of medisch team van het kind zijn mogelijk. Gedurende het verloop van therapie worden tips, advies en feedback gegeven, alsook het evalueren van de evolutie in vooropgestelde doelen.

_DSC4206